Beetető filmen a BMW X6

2007.09.06. 11:27

Ugyan csak szeptember 11-én leplezik le a terepkupé tanulmány-változatát Frankfurtban, de a BMW már most igyekszik felkészíteni a közönséget a szokatlan újdonságra.

Két videót is közzé tettek saját honlapjukon , amelyekben az autó tervezői beszélnek az X6 Conceptről, vágóképként pedig részletfotókat mutogatnak, sőt, egy szemvillanásra homályosan ugyan, de az egész autó is felbukkan. Ráadásul a hátteret maga az autó szolgáltatja egy kék lepel alatt, így az íves tető, a magas farrész és a sárvédőívek vonala viszonylag jól kivehető. Az X6 meglehetősen szokatlan jármű: ötajtós terepjáró kupékat idéző ívelt tetővonallal. Hasonlót legfeljebb tanulmányként láttunk korábban, a BMW viszont gyártani szeretné a típust, ezért minden eszközzel azon igyekszik, hogy a lehetséges vásárlókat hozzászoktassa a szokatlan koncepcióhoz.

A videó, és a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó tanulmányautó csak az első lépés ebben a folyamatban, amelynek a végén, valamikor 2008 elején, Észak-Amerikában leleplezik a gyártásra érett X6-ost.