Lelepleződött a Renault Laguna Coupé tanulmány

2007.09.07. 15:53

Frankfurt egyik kellemes meglepetése lesz a Renault kupéja. Az új Lagunával szemben egyértelműen szemet gyönyörködtető, és bár egyelőre csak tanulmány, ránézésre akár egy az egyben gyártásba kerülhetne.


Galéria - kattintson a képre

A Laguna alapjaira épített kétajtós nem látszik aszfaltszaggató sportkocsinak, inkább harmonikus arányaival vonzza a szemet, hasonlóan az egykori Peugeot 406 kupéhoz. A tető dinamikus íve, a lágy, S alakban hajló övvonal és a gömbölyded far hibátlan egységet alkot, még a Lagunáról szalajtott bumerángforma fényszórókkal sem tudták elrontani az összhatást. A farrész kialakítása ugyan az Aston Martin és az Alfa Romeo egyes modelljeit idézi, de jó helyről másolni nem szégyen. A keret nélküli ajtókat kinyitva futurisztikus formák tárulnak elénk, ez az a rész, amiből nagyon kevés juthat el a gyártásig. A műszerfal merész ívei, az áttetsző belsejű műszerfal és az ajtókba húzódó ülések igazán látványosak, de nem tűnnek célszerűnek. Öncélú formai játék ez, nem több.

A Renault sokszor készít olyan tanulmányokat, amelyek pusztán az autószalonok közönségének kábítására jók. A Laguna Coupé azonban nem ilyen. Joggal reménykedhetünk benne, hogy rövidesen a Renault-kereskedésekben láthatjuk viszont a típust.