Fejlesztési partnert keres a Mercedes?

2007.09.10. 14:29

A Daimler AG. vezérigazgatója szerint cége nyitott bármilyen együttműködésre, ha az pénzügyi szempontból előnyös a számára. Dieter Zetsche még azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy a Mercedes a BMW-vel kezdjen együttműködésbe, például a motorfejlesztés területén, ami azért meglepő, mert néhány hete a vállalat szóvivője még mereven elutasította a legnagyobb rivális ilyen irányú közeledését.

Zetsche szerint nincs kizárva, hogy más gyártóktól szerezzenek be egyes főegységeket. Példaként a Porsche Cayenne-t említette, amelynek alapváltozatában Volkswagen-motort alkalmaznak. A legújabb hírek szerint a Mercedes vezetése belátta, hogy külső segítség nélkül nem növelhetik a nyereségüket, így hosszú távon azt kockáztatják, hogy behozhatatlan lemaradásba kerülnek a konkurenciával szemben. Ezért több lehetséges partnerrel is tárgyalnak, elsősorban a műszaki együttműködés lehetőségéről.

A Mercedes elsősorban kis sorozatban gyártható, illetve kis méretű, és épp ezért viszonylag alacsony haszonkulccsal értékesíthető modelljei – így az A, a B, az R és a GL osztály utódainak – fejlesztésében venné hasznát a segítségnek.