Kiszivárgott fotókon az új Honda Jazz

2007.09.21. 09:14

Hivatalosan ugyan csak az október végi Tokyo Motor Show-n mutatják be a Honda következő kisautóját, de az első képek már most nyilvánosságra kerültek.


Galéria - kattintson a képre

A Jazz eddig is kiváló térkihasználásáról volt híres – 3,85 méteres hossza ellenére egy számmal nagyobb típusokat is lepipált helykínálat tekintetében –, és nincs okunk kételkedni benne, hogy ez a továbbiakban is jellemző marad a Honda kiskocsira. Ugyanakkor sok kritika érte viszonylag erőtlen motorjai miatt, és kissé bugyuta formaterve sem aratott osztatlan sikert. Most azonban úgy néz ki, a Hondánál megpróbálják kijavítani a hibákat. A gömbölydedebb alapforma, és a nyomokban az űrhajó-Civicre emlékeztető, az elődmodellhez képest egész agresszív orr-kialakítás révén a Jazz külsejét sikerült valamelyest feldobni, méghozzá úgy, hogy közben megmaradt valami az eredeti karakteréből. A látszat az, hogy az új Jazz jóval nagyobb, mint az elődje, de úgy tudjuk, ez nem igaz: a hossza állítólag alig 5 centivel nő.


Galéria - kattintson a képre

A Honda adatokat egyelőre nem közölt, de azért pletykaszinten kering néhány adat a Jazzről. Ezek szerint a motorválaszték átalakul. Állítólag a jelenleg használt, 1339 köbcentis négyhengeres lesz az alapmotor, azonban ennek a teljesítménye is nagyjából 95 lóerőre növekszik, az erősebbik változatba pedig egy új, 1,5 literes, kb. 115 lóerős benzinmotor kerülhet. Emellett hallani egy Európába szánt dízelváltozatról is, bár nem tudni, hogy ehhez honnan szerez motort a Honda, saját kis hengerűrtartalmú dízelmotorja nem lévén.