Ultimate drifthétvége Máriapócson

2007.09.27. 15:42

Az országos bajnokság, és a King of Europe sorozat végeredménye egyaránt a Rabócsi Ringen születik meg a hét végén. Így nem csak Magyarország, de Európa legjobb driftereit láthatja a rendezvény közönsége akció közben.

A szombati versenynapon egységes kvalifikáción vesz részt az egész mezőny: minden résztvevő három körön keresztül bizonyíthatja, milyen érzékkel képes keresztben autózni a pályán. Ezután a King of Europe sorozat döntőire kerül sor. A tervek szerint a legjobb 16 már sötétben, reflektorfény mellett mérkőzhet meg, ami kivételes látványosságot ígér, csakúgy, mint a szünetben a motoros lángshow. Vasárnapra is marad azonban épp elég izgulni való, ugyanis ekkor dől el, hogy ki lesz Magyarország első hivatalos driftbajnoka: jelenleg, az utolsó forduló előtt még két versenyzőnek van esélye befogni az éllovas Kerényi Ádámot. A cím sorsa természetesen páros csatákban dől el: a legjobb 32 versenyző küzdhet a döntőbe jutásért.

A szeptember 29-30-ai rendezvény teljes programja, valamint a nevezésre, a jegyárakra és szálláslehetőségekre vonatkozó információk a drifter.hu-n olvashatók.