Jön a VW Touareg sportváltozata

2007.10.04. 11:29

Az R50 jelzésű szuperbálna Ausztráliában mutatkozik be a Sidney Motor Show közönsége előtt szűk egy hét múlva, de egykedvcsináló fotót már most közzé tettek az autóról.

A Golf R32-eshez és a Passat R36-oshoz hasonló gyári tuningváltozatról van szó, amely a Touareg V10 TDI modellen alapul, de a Volkswagen szerint ez lesz saját kategóriájának egyik legerősebb modellje. Már az alapkivitel sem nevezhető gyengének – az öt literes, tízhengeres turbódízel motor eleve 313 lóerős, és 750 Nm-nyi nyomaték leadására képes – de az R50-esnek legalább 400 lóerősnek kell lennie, ha valóban a legerősebb tuning-terepjárók egyikének szánják.

A fotón egyelőre annyi látható, hogy a gyári tervezők dögös optikai tuningot készítettek a Touareghez, és akkora felniket szereltek rá, hogy véletlenül se jusson eszébe senkinek terepre menni vele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.