A Chrysler újabb partnert keres?

2007.10.17. 10:15

Az amerikai gyártó új vezetése tele van nagyravágyó tervekkel, de a megvalósítást kellemetlenül gyakorlatias problémák hátráltatják.

A Chryslernél két korábbi tanulmányautó, a Dodge Hornet és a Dodge Demon sorozatgyártását is szeretnék megkezdeni, méghozzá minél hamarabb, de ehhez teljesen új platformokat kéne kifejleszteni. A problémát az okozza, hogy kisebb modelljeit a Chrysler hosszú ideje a Mitsubishitől átvett alkatrészekre építette, így e pillanatban nincs olyan padlólemezük, amelyet a Hornet, vagy a Demon alapjául használhatnának. Eddig úgy tűnt, a Cheryvel kötött megállapodás jelentheti a megoldást, de az amerikai cég egyik vezetője szerint ezeknek a típusoknak a gyártásába nem tudják bevonni kínai partnerüket, így újabb szövetséges után kell nézniük.

Úgy tudjuk, a Chrysler új vezetői épp csak megkezdték az új partnerek felkutatását, így még valamire való pletykák sem láttak napvilágot. Csupán a Chrysler két motorfejlesztési partnerének neve bukkant fel ismét, arra azonban viszonylag kicsi az esély, hogy akár a Hyundai, akár a Mitsubishi segítséget nyújtana az amerikaiaknak. A Hyundai e pillanatban egyáltalán nem mutat hajlandóságot arra, hogy bárkivel együttműködjön, a Mitsubishi és a Chrysler kapcsolatai pedig alaposan megromlottak a DaimlerChrysler korszak alatt.