Audi A1 tanulmány Tokióban

2007.10.17. 12:45

A jövő héten véget érnek a találgatások: az Audi a Tokyo Motor Show-n megmutatja rég várt kisautóját, igaz, egyelőre csak tanulmányként.

A négykarikás márka az A2-es csúfos bukása óta nem készített az A3-asnál kisebb autót, még koncepcióként sem, inkább nagyobb típusaik megújítására koncentráltak. A színfalak mögött azonban hosszú ideje készül az újabb kiskocsi, a VW Polo alapjaira épülő A1-es. A típusról ennél többet egyelőre nem is lehet biztosan tudni, bár annyit már korábban elárultak az Audi vezetői, hogy a BMW Minijét szeretnék megszorongatni az új típussal, azaz riválisához hasonlóan az A1-esnek is jellegzetes, fiatalos megjelenésű, sportos kiskocsinak kell lennie. Tanulva az A2-essel elkövetett hibákból, az Audi ezúttal mellőzi az olyan drága műszaki megoldásokat, mint az alumínium karosszéria, inkább bevált, megbízható és olcsón előállítható alkatrészeket használnak a típusban.

Az A1 tanulmány bemutatóját október 24-én tartják Tokióban, de a végleges változat forgalmazásának megkezdésére állítólag még vagy két évet kell várnunk.