Versenyautó-építőkészletek a Dacia Loganhoz

2007.10.17. 13:53

Elsősorban hobbi-versenyzőknek szánja a Renault román leányvállalata azt a három kiegészítő csomagot, amelyekkel a Loganból rali- vagy pályaversenygép építhető.


Galéria - kattintson a képre

A készletek a megfizethető ár fenntartása érdekében csak a karosszéria, a futómű és a fékrendszer átalakításához szükséges elemeket tartalmazzák: a kupaversenyautók alapját az 1,6 literes, 90 lóerős változat képzi. A zárt pályákra szánt csomag 15 hüvelykes versenyfelnikkel, bukócsővel, kagylóüléssel, tűzoltó készülékkel, egy hátsó légterelővel és leültetett, feszes futóművel 3960 euróba, azaz átszámítva kb. 993 ezer forintba kerül, és csupán 30 euróval több az aszfaltos utakra szánt rali-készlet ára is, amely két ülést tartalmaz, de a hátsó légterelőt nem. Egyedül a murvás ralikra szánt csomag lesz jóval drágább – ezt 4990 euróért, azaz 1,25 millió forintért árusítják majd.

Az átépített Loganok gyakorlatilag versenykésznek mondhatók, és teljesítik az FIA N-csoportjának valamennyi előírását. Így kiválóak lehetnek versenypályák nyílt napjain vagy amatőr ralikon tanulni, gyakorolni, esetleg versenyzőiskolák számára is jó kezdőautók lehetnek, de a gyenge szériamotor miatt aligha lesznek versenyképesek a nemzeti bajnokságokon. Ezt a hibát a Dacia azzal próbálja majd kiküszöbölni, hogy számos európai országban márkakupákat rendez, ahol ezekkel a relatíve olcsó gépekkel is izgalmas versenyeket lehet majd vívni.