Négyajtós hibrid kupén dolgozik a Fisker

2007.10.26. 11:23

Eddig csupán átfazonírozott Mercedeseket és BMW-ket kínált Henrik Fisker cége, de már készül az első teljesen önálló típus, amelyről a napokban egy képet is közöltek.

A BMW Z8 és az Aston Martin DB9-es tervezője érdekes formát álmodott készülő modelljének. Az orra és a farrésze akár egy vérbeli sportkupén is megállná a helyét, de az alacsony kabin hosszabb, mint egy szokványos sportkocsié, és négy ajtót fedezhetünk fel rajta. A szokatlan karosszéria azonban a típus legkevésbé meglepő részlete, hiszen hasonló típusokat fejleszt a Porsche és az Aston Martin is, a hibrid hajtás azonban ma még teljesen ismeretlen megoldás ebben a kategóriában. A tervek szerint a típus mintegy 80 kilométert tehet meg tisztán elektromos hajtással, de az autó orrába egy erős dízel- vagy benzinmotor is bekerül majd, amellyel a típus teljes hatótávolsága elérheti az 1000 kilométert is.

Sajnos a műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de a Fisker Automotive, és a hajtásláncot tervező Quantum Technologies igencsak optimista terveket szövöget. Ezek szerint a végleges változat akár már 2009-re piacon lehet, 100 ezer amerikai dollárnál valamivel alacsonyabb áron, és évente akár 15 ezer példányt is eladhatnak belőle.