A közönség választhat nevet a legkisebb Alfának

2007.11.05. 11:12

Az eddig Junior néven emlegetett kisautó végleges nevét internetes szavazásra bocsátotta az Alfa Romeo vezetése, így november 15-éig gyakorlatilag bárki beleszólhat a döntésbe.

A cég 12 névváltozatot tett közzé, így az már biztos, hogy Agea, Enos, Everson, Fira, Furiosa, Milo, Mod, Nevo, Solea, Sparvo, Velvetta vagy Ventura lesz a típus neve. Sajnos az Alfa valamiért csak az olasz, a francia, a spanyol, a német, a japán és a brit vásárlókat szeretné bevonni a döntésbe, ezért a hat oldal mindegyikén nyilatkozni kell arról a regisztráció során, hogy ezen országok valamelyikében él a szavazó. A neten szerencsére elmosódnak a határok, mi például egy szép tömött álbajusz segítségével magunkat brit állampolgárnak álcázva alaposan átvertük a rendszert, így sikeresen szavazhattunk az alfanaming.co.uk oldalon. Jutalmul megnézhettünk egy hivatalos vázlatot az Alfa új hotheccséről.

A szavazás beindításával egy időben az Alfa Romeo igazgatója, Antonio Baravalle azt is elárulta, hogy nemcsak a Junior esetében szakítanak a jelenleg használt, számozásos elnevezési gyakorlattal, hanem a később bemutatkozó Alfák is beszédes típusnevet kapnak.