Kiszivárgott képen az új Hyundai kupé

2007.11.08. 13:21

Egy zártkörű, vásárlószondázó rendezvényen fényképezte le valaki a hátsókerék-hajtású sportkocsi egyik prototípusát, amely valószínűleg már a szériagyártmány formajegyeit viseli magán.

A fotón látható, hogy a Genesis Coupé néven emlegetett típust legnagyobb amerikai riválisa, a Ford Mustang mellett állították ki, nyilván azért, hogy a megkérdezett vásárlók könnyebben összehasonlíthassák a két autót. Ez is mutatja, hogy a koreaiak mennyire óvatosak az új típussal kapcsolatban: az autó láthatóan készen van, de még megvárják, hogy a közönség hogyan reagál a Los Angeles Auto Show-n kiállításra kerülő tanulány-változatra, és csak azután állnak neki a gyártás előkészítésének. Így az autó csak 2008 végén kerülhet piacra, viszonyt valószínűbb, hogy nem lesz belőle nagy bukás.

A Genesis Coupé műszaki megoldásaival kapcsolatban nagyrészt csupán pletykákra támaszkodhatunk. A Mustang és a Nissan 350Z ellenfelének szánt típus ugyan egész biztosan hátsókerék-hajtású lesz, és a Hyundai vezetői azt is megerősítették, hogy nem lesz belőle V8-as motorral felszerelt változat, de azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy miféle motorok kerülnek a jelenlegi Coupénál valamivel testesebb autó orrába. Egyesek tudni vélik, hogy az amerikai piacon a jelenleg is használt 3,8 literes V6-os eddigi legerősebb, közel 300 lóerős változatával lesz elérhető a típus, de az európai vásárlók kedvéért lesz kétliteres turbómotoros kivitel is, 210 lóerő körüli teljesítménnyel. Emellett állítólag kőkemény sportfutóművet, Brembo fékeket és önzáró differenciálművet is kínálnak majd hozzá, amelyek segítségével az utcai túragépből kőkemény sportkocsi válhat, persze borsos felár ellenében.