Gyártásba kerül a Chevrolet Beat

2007.11.15. 10:01

Az áprilisban beindított szavazás győztese a sportos fazonú Beat tanulmány lett, így ezen alapul majd a Chevrolet következő kisautója.


Galéria - kattintson a képre

A GM hivatalos bejelentése még annyit említ, hogy a típus Dél-Koreában készül majd, a fogyasztása nem lesz több 4,7 liternél 100 kilométeren, és Észak-Amerikában nem tervezik piacra dobni. Ez utóbbi kijelentés azért különös, mert az internetes szavazást, ahol a közönség három tanulmány közül választhatott, az idén tavasszal New Yorkban indították útjára, a Beat sorozatgyártását pedig épp a Los Angeles Motor Show keretei közt jelentették be, így joggal gondolhattuk, hogy a városi kisautót az Egyesült Államokban is piacra akarja dobni a General Motors. A szavazáson összesen 1,8 millióan vettek részt. A Beatre összesen 875 ezren voksoltak, a Groove tanulmány 713 ezer szavazatot kapott, míg a jelenlegi Chevrolet Spark/Matiz típusra leginkább emlékeztető Trax alig több, mint 200 ezer jelölést kapott.

A pletykák szerint a Chevrolet új kisautója már jövőre bemutatkozhat, bár lehet, hogy a forgalmazás beindítása áthúzódik 2009-re.