Furiosa lesz a legkisebb Alfa neve

2007.11.19. 10:04

Lezárult az Alfa Romeo internetes szavazása , ahol 12 név közül választhatott a közönség. A legtöbb szavazatot a Furiosa elnevezés kapta, így valószínűleg ez lesz a típus neve, bár egyes találgatások szerint lesznek piacok, ahol más típusjelzést használ majd az Alfa Romeo.

Eddig csak olyan rétegmodellek kaptak betűkből álló jelzést az Alfa Romeónál, amilyen a Spider, a GT vagy a Brera, a típusválaszték gerincét alkotó modelleket azonban számokkal azonosították az elmúlt bő húsz évben. A Furiosa révén azonban szakít ezzel a hagyománnyal az olasz márka, amennyire tudni lehet, végleg: a Fiat csoport vezetése úgy véli, beszélő nevekkel könnyebb lesz eladniuk újabb típusaikat. Így a 159-es és a 166-os utódait sem számokkal azonosítják majd.

Az Alfa Romeo a Mini, illetve az Audi A1-es közvetlen ellenfelének szánja a Furiosát, amely legjobb tudomásunk szerint 2008-ban mutatkozik be valamelyik nagyobb autószalonon. Egyesek pletykák szerint a Grande Punto alapjaira épülő modell a 147-est is felváltja az Alfa kínálatában.