KC-427: Cobra az új évezredre

2007.11.19. 13:39

A Shelby Cobra szellemének megidézésével már sokan próbálkoztak, eddig kevés sikerrel. Az AC Ace karosszériából, és egy Ford V8-asból az 1960-as évek elején összetákolt sportkocsi-legenda szellemét modern formában nemigen sikerült hitelesen megidézni.


Galéria - kattintson a képre

Most egy apró máltai cég, a Racer X Design fogott hozzá egy roadster fejlesztéséhez, amely egyszerre modern, és Cobra-szerű. Nem bonyolították túl a feladatot. Lemásolták a Cobra arányait, a formaterv részleteit viszont az aktuális divatnak megfelelően dolgozták ki. A legfontosabb jellegzetességeket, így a kerek első lámpákat, az óriási hűtőnyílást, az ülések mögötti bukóíveket, és a hátsó kerekek feletti idomok formáját megtartották. A skiccek alapján a KC-427 jelzésű modell ígéretes próbálkozásnak tűnik, és a tervekben szereplő hétliteres, 512 lóerős Corvette V8-assal várhatóan jól is megy majd az alig egy tonnás autó, ha az ígéreteknek megfelelően egy éven belül elkészül.

Sajnos a Racer X Design túl apró cég, így komolyabb volumenű szériagyártás nem lesz. A KC-427-esből összesen 20 példányt szeretnének gyártani, és ezeket a legkomolyabb – azaz a legtöbbet ígérő – érdeklődőknek szánják.