Jövőre búcsúzik a Chrysler PT Cruiser?

2007.11.20. 10:14

Az első típusmegszüntetési hullámot ugyan túlélte a Chrysler egykori bestsellere, de az eladások túl gyorsan zuhannak, hogy az autó még hosszabb ideig gyártásban maradhasson.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Chrysler vezetése már 2008 végén leállítja a PT Cruiser gyártását, ha továbbra is ilyen ütemben csökken az érdeklődés a típus iránt. A PT Cruiser 2000-ben mutatkozott be, és a Chrysler az első másfél évben ki sem tudta elégíteni a keresletet, annyian akarták megvenni a múltidéző formavilágú, de megfizethető árú modellt. Az eladások a hasonló koncepciót megtestesítő, de tágasabb és korszerűbb Chevrolet HHR 2005-ös bemutatásáig nem romlottak jelentősen, de az utóbbi két évben egyre kevesebb babér terem a típusnak.

Az idén valószínűleg még el tudják érni vele a 100 ezres példányszámot, ezért egyelőre gyártásban marad, de már ez is 27%-os visszaesést jelent a tavalyi eredményekhez képest, így a megfelelő utód híján a típus napjai meg vannak számlálva, az utódmodell fejlesztését pedig már évekkel ezelőtt félbehagyták, így a PT Cruiser nyom nélkül tűnik el a Chrysler modellpalettájáról.