TechArt 911 Turbo Cabrio 630 lóerővel

2007.11.20. 14:27

A német tuningcég legújabb Porsche átirata a hajhagymák réme: ebben az autóban nem gond bőven 300 km/h feletti tempóval hasítani akár nyitott tetővel sem.


Galéria - kattintson a képre

Bizonyos értelemben már a 911 Turbo nyitott változata is túlzás, 480 lóerős motorjával és 310 km/h-s végsebességével. Mégis sokan veszik ezt a típusváltozatot, és nyilván olyan Porsche-sofőr is akad, akit zavar, ha a lámpától gyorsulva lehagyja a kabrióját egy Ferrari 599-es. Ennek a szűk csoportnak jelenthet megoldást a TechArt Turbo Cabriója, amellyel a leggyorsabb gyári sportkocsik legtöbbje állva hagyható. A tuningcég a motorral kezdte az átalakítást: a 3,6 literes hathengeres egyebek közt nagyobb légszállítású turófeltöltőket, átdolgozott szívórendszert, hatásosabb töltőlevegő-hűtőket, speciális rozsdamentes kipufogórendszert kapott. A teljesítményt így 630 lóerőig sikerült növelni, ami a végsebességre és a gyorsulásra is jótékonyan hatott. A TechArt kabriója 3,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, és akár 345 km/h-val is száguldhat, bár ez utóbbit csak hosszú, üres német autópályán érdemes kipróbálni, felhúzott tetővel.

A teljesítmény növelésével persze az erőátvitel terhelése is jelentősen megnő: elsősorban a váltóé, amelyet a TechArt mérnökei a biztonság kedvéért kiegészítő olajhűtéssel láttak el. Emellett a karosszéria egyes elemeit, a futóművet és a fékeket is módosították, hogy az autó stabilitása a végsebesség közelében is megmaradjon.