Lotus Hot Wheels: játékautó, komolyan

2007.11.21. 15:02

A Mattel és a Lotus együtt készítette el a képeken látható, 1:5 méretarányú sportkocsi-tanulmányt. A brit gyártó tervezői ezen a maketten mutatnak először valamit a jövő Lotusainak karakteréből. A játékgyártó viszont talán már ezt a négykerekűt is gyártásba veszi, igaz, jóval kisebb méretben.


Galéria - kattintson a képre

A Lotus Hot Wheels igazi álomautó-formát mutat. Szuperalacsony, szűken kétszemélyes kabinnal, elképesztő méretű sárvédő-szélesítésekkel, az utasteret körbevevő hatalmas szélvédővel, ugyanakkor több részletében is emlékeztet a mai Lotus sportkocsikra. Ilyen, folytonosságot sugalló stílusjegy az ovális első légbeömlő, illetve az orr-rész burkolatának szélvédő felőli, középen kettéosztott nyílása, amilyet az Elise és az Exige modelleken is láthattunk.

A játék-tanulmányt ugyanaz a tervezőgárda készítette, amely jelenleg a Lotus következő két szériamodelljén is dolgozik, így remélhetjük, hogy az Eagle, és a később bemutatkozó Esprit-utód is örököl valamit a Hot Wheels koncepció vérpezsdítő stílusából, ha valamivel visszafogottabb formában is.