2007.11.22. 13:19

Galéria - kattintson a képre

A milánói Castagna Carozzeria elkészítette az Év Autójának tuningolt, luxuscsomagolású változatát. Az 1,4-es, 16 szelepes motor teljesítményét egy kompresszor felszerelésével 100-ról 155 lóerőre tornászták fel. Az autó így 10 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége pedig 200 km/h körül alakul.
A Castagna kétszínű fényezéssel színezte az A- és C-oszlopot, a tetőt és a hátsó spoilert, egyedi jelvényeket helyezett el a B-oszlopokon, valamint kiszélesítette a kerékjáratokat. A nagyobb stabilitás és tapadás érdekében Pirelli P Zero gumik kerültek a 17 colos AEZ felnikre, a fékek a Brembótól érkeztek, a 30 mm-rel lejjebb ültetett, feszesebb futóműbe Eibach lengéscsillapítókat szereltek.
Az utastérben alcantarával burkolták a kopogós műanyagfelületeket, és többféle, alumínium vagy szénszálas díszítőbetétek közül lehet válogatni a műszerfalra. A csomagteret kicsit átszabták és eltávolították a pótkereket, ami 50 literrel növelte meg a befogadóképességet, és pontosan ennyi kellett, hogy elférjen az autóhoz kialakított exkluzív bőröndkészlet. Az átalakítás költségeiről személyesen a Castagnánál lehet érdeklődni.