Insignia néven érkezik az Opel Vectra utódja

2007.11.29. 12:42

Az új, középkategóriás Opel ugyan csak jövő júliusban mutatkozik be a londoni British Motor Show-n, de a GM Europe már most hozzálát az étvágygerjesztéshez. Nem is csoda, hiszen nem csak az autó újul meg alaposan - állítólag jóval nagyobb, és igényesebb kivitelű lesz, mint a jelenegi Vectra -, de még a nevét is megváltoztatják.

A GM döntése érthető: a Vectra olcsó családi típus, és közkedvelt flottaautó, de épp ezért a névnek minimális a presztízse. Az új modellel azonban megpróbálnak közelebb kerülni a prémium kategóriához, de legalábbis le szeretnék főzni a legnagyobb ellenfeleket - így a Ford Mondeót és a VW Passatot - kényelemben, helykínálatban és minőségben. Az Insignia persze nem csak ezért lesz nagyobb, mint az elődje. Az autót eleve úgy tervezik, hogy ne csak Európában, de Saturn márkajelzéssel Észak-Amerikában is sikeres lehessen, olyan riválisokkal szemben, mint a Toyota Camry, amely bő egy számmal nagyobb a jelenlegi Vectránál.

Az Insigniáról egyelőre csak egy részletfotót közöltek, amelyen csupán az autó bal hátsó sarka látszik az Insignia felirattal, illetve egy tréfásnak szánt börleszk-videót , amelyben szintén ugyanez a kép villan fel egy pillanatra. Ezen kívül csak annyi biztos, hogy a típus a GM első- vagy összkerékhajtású Epsilon II padlólemezére épül, akárcsak a többi közeljövőben bemutatkozó GM nagykocsi.