Jön a Lamborghini Murcielago SV?

2007.11.29. 14:20

Újabb pletykák röppentek fel a nagyobbik Lamborghini utolsó változatáról, amelyet korábban kémfotókon is láthattunk már .


Galéria - kattintson a képre

A legfrissebb hírek szerint a tervezők nem elégedtek meg néhány karbonszálas karosszériaelemmel, és a belső tér lecsupaszításával. A Murcielago SV néven emlegetett típus motorja is erősebb lehet, és úgy néz ki, a négykerék-hajtásról is lemondanak a súlycsökkentés kedvéért. Emellett az automatikusan kiemelkedő hátsó szárny helyére egy nagyobb, fix légterelő kerül, a futómű rugózatlan tömegét pedig kerámia féktárcsákkal, és magnézium felnikkel csökkentik. A leggyorsabb Murcielago állítólag csak az E-gear jelzésű szekvenciális váltóval készül majd, de a szerkezeten időközben sokat fejlesztettek, így a kapcsolási idejét 0,4-ről 0,2 másodpercre sikerült csökkenteni. Ráadásul úgy hallani, a klasszikus Lamborghini V12-esben is találtak még némi tartalékot, így a 6,5 literes motor az SV-ben 680 lóerős is lehet.

Valószínűleg az SV lesz a Murcielago, és vele a Countachsal megkezdett szupersportkocsi-sorozat hattyúdala. A három éven belül bemutatkozó utódmodell már a Gallardóéhoz hasonló korszerű, alumínium vázszerkezetre épül majd a klasszikus csőváz helyett, és alighanem a régi Lambo blokkot is nyugdíjazzák egy vadonatúj fejlesztésű motor kedvéért.