TRC Fiat 5-0-0: brutális ötszázas

2007.11.29. 14:46

Az olasz TRC-Marangoni szélsőséges 500-as átirata az Essen Motor Show-n lesz látható. Az 5-0-0 Super ijesztően néz ki, ha nem lennének a feleslegesen csicsás krómfényű felnik, még azt is hihetnénk, hogy az új kisautó versenyváltozatát látjuk.


Galéria - kattintson a képre

Az első lökhárítóra elképesztő méretű légbeömlők kerültek, hátul középen kivezetett kipufogócső és egy látványos diffúzorimitáció található, az oldalsó küszöbtoldatokban pedig még a fékek hűtésére szolgáló beömlőket is kialakították. A futómű sem maradt a gyári. KW gyártmányú állítható rugóstagokat kapott az autó, és a 17 hüvelykes felnikre szerelt alacsony profilú, 205 mm széles gumiabroncsok is rázós élményt ígérnek. A nagyobb keréktárcsákra persze szükség volt, hogy elférjenek az új, 320 mm átmérőjű első féktárcsák. A régi Fiat 124-es raliautók mintájára feketére festett motorháztető alatt 1,4 literes, 16 szelepes motor dolgozik, amelyhez állítólag valamiféle feltöltőt illesztettek a TRC mérnökei. A teljesítményadatokat egyelőre nem árulták el, de egy ilyen fronthajtásos apróság már 150 lóerővel is félelmetes dolgokra lehet képes.

Titkon abban reménykedünk, hogy a Fiat hamar elkészíti az 500-as Abarth változatát, de aki nem szeretné kivárni a bizonytalan esemény bekövetkeztét, az a TRC 5-0-0 révén már 2008-ban kaphat féktelen száguldozásra termett kis Fiatot.