Fiat Grande Punto Abarth SS Bolognában

2007.11.30. 10:11

Szeptemberben, Frankfurtban találkozhattunk először a legerősebb gyári Grande Punto prototípusával, a Bologna Motor Show-n viszont már a szériaváltozatot állítja ki a Fiat.


Galéria - kattintson a képre

Lényegében nem is önálló típusról van szó, csupán egy gyári tuningkészletről, amelyet legfeljebb egy éves, és 20 ezer kilométernél kisebb futásteljesítményű Grande Punto Abarth modellekbe hajlandó beszerelni a gyártó, néhány kiemelt kereskedésben. Az átalakítások nyomán az 1,4 literes turbómotor teljesítményét 155-ről 180 lóerőre növelik, de emellett a futóművet is leültetik, belső hűtésűekre cserélik a féktárcsákat, valamint 18 hüvelykes alufelniket és 215/40-es Pirelli P Zero gumiabroncsokat szerelnek az autóra. A szeptemberi prototípus agresszív karosszériaelemei ugyanakkor nem alkotják a csomag részét: az SS-eket csak néhány, utólag könnyen felragasztható matrica különbözteti meg a többi Grande Punto Abarth-tól, köztük a tető látványos, kockás díszítése.

Az SS átalakító készletet 2008 első hónapjaiban kezdi forgalmazni a Fiat, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy a gyári tuningcsomag Magyarországon is elérhető lesz-e.