Nem lesz harmadik Lamborghini

2007.12.04. 12:20

Az már korábban kiderült, hogy a Lamborghini terepjáróra hiába várunk, de az Audi-csoport vezérigazgatója most azt is egyértelművé tette, hogy egyelőre nem tervezik egy harmadik típus bemutatását.

Korábban olyan pletykákat hallhattunk, hogy belefogtak egy tágas, 2+2 személyes, orrmotoros túrakupé fejlesztésébe, de szóba került a 2006 elején bemutatott Miura tanulmány szériagyártása is. Mindebből azonban semmi nem lesz, Rupert Stadler szerint a tervekben nem szerepel harmadik Lamborghini. Az Audi vezetője ugyanakkor azt is elmondta, hogy a jelenlegi két típus eladásait mindenképp szeretnék tovább növelni, a Gallardóból és a Murcielagóból, illetve később ez utóbbi utódjából összesen 3000 példányt szeretnének értékesíteni évente.

A célkitűzéstől nincs nagyon messze a Lamborghini. Tavaly mintegy 1800 Gallardo és 600 Murcielago talált gazdára, azaz még 20%-ot kellene javítani az eredményeken. Újabb modellek nélkül persze nem lesz egyszerű a feladat végrehajtása, de talán a Gallardo továbbfejlesztésével és a Murcielago 2010-ben esedékes leváltásával tovább lehet fokozni a vásárlók érdeklődését.