Európai versenygép Chrysler 300C-ből

2007.12.04. 13:47

A német Zakspeed készítette el a nagydarab amerikai luxusszedán versenyváltozatát az olasz Superstars sorozat futamaira.


Galéria - kattintson a képre

A versenygép alapjául persze a legerősebb 300C változatot, az SRT8-ast választották, de az alapos átalakítás után nem maradt túl sok érintetlen alkatrész az autóban. A 6,1 literes V8-as teljesítményét 430-ról 600 lóerőre emelték, a rugóstagokat KW gyártmányú állítható darabokra cserélték, hatékonyabb, versenypályán is használható fékrendszert építettek be, beépítették a versenyzéshez szükséges biztonsági elemeket, de mindenekelőtt drasztikusan csökkentették a 300C tömegét. A versenyváltozat csupán 1400 kilogrammot nyom, csaknem fél tonnával kevesebbet, mint az utcai kivitel.

A felénk kevéssé ismert, 2004 óta létező Superstars sorozatban a Zakspeed-féle 300C hasonló méretű versenyautókkal küzdhet meg: az idén Audi RS4-esek, BMW M5-ösök és 550-esek és Jaguar S-type R-ek mérkőztek egymással a bajnoki címért, amely végül az Audival versenyző Gianni Morbidellihez került. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Chrysler versenygépet ki hajthatja a 2008-as szezonban, de a Zakspeednél arra számítanak, hogy az Esseni Motor Show-n bemutatott példány felkelti majd egy-két privát csapat érdeklődését.