Bemutatták a Hyundai Genesist

2007.12.05. 13:12

Dél-Koreában leleplezték az új luxusmodellt, amellyel a Hyundai megpróbál belépni a prémium gyártók sorába.

Ahogy azt már a korábbi kémfotók alapján is sejteni lehetett, a végleges Genesis főbb vonalaiban megegyezik a tavasszal bemutatott tanulmánnyal , de a koreai tervezők kiirtottak róla minden különlegesnek mondható formai elemet. Hagyományos lámpatestek kerültek a LED-es fényszórók helyére, és a hűtőrácsot is sokkal sematikusabb formájúra cserélték. Így elölről a régebbi japán luxusautókra emlékeztet a Genesis. Az autó arányai oldalról sem látszik erősebb egyéniségnek, feltűnően emlékeztet ugyan az 5-ös BMW-re, de annak jellegzetesebb vonásai nélkül.

Ha a formaterv nem is sikerült túl jól, az azért látható, hogy a Hyundainál igyekeztek hozni a kategóriában elvárt műszaki paramétereket. A hátsókerék-hajtású modellbe egyelőre háromféle motort szerelnek. Egy 3,3 literes és 265 lóerős, illetve egy 3,8 literes, 305 lóerős, V6-os benzinmotor kerülhet az olcsóbb kivitelekbe, míg a csúcsváltozatba a vadonatúj, 380 lóerős Tau V8-ast szerelik. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a Hyundai tervezne dízelmotoros változatot is, bár a koreaiak fejlesztési tempóját ismerve ezt a lehetőséget sem lehet kizárni.

A Genesis felszereltsége nagyjából megfelel a prémium kategóriában már megszokott színvonalnak. Kaphat egyebek közt távolságtartó sebességszabálozó rendszert és adaptív fényszórókat, a gyári hifit pedig a Harman/Becker szállítja.

Az autót Dél-Koreában december 29-én kezdik forgalmazni, méghozzá az új Genesis márkanéven - Hyundai logót ezért nem is látni a fotón -, az exportváltozatot pedig 2008 áprilisában láthatjuk először a New York-i Auto Show-n.