Beetető fotókon a Dodge Challenger SRT8

2007.12.07. 10:00

A Chryslernél úgy döntöttek, megmutatják a végleges Challenger néhány részletét, hogy tovább fokozzák a közönség várakozását.


Galéria - kattintson a képre

Az autó alapformáját már ismerhetjük a 2006 januárjában bemutatott tanulmányról - ezen azóta sem változtattak sokat -, de a részleteket azóta alaposan átdolgozták. A képeken olyan apró ínyencségek láthatók, min amilyen a matt alumínium színű tanksapka, a szögletes kipufogóvég, az óriási ötküllős felni, vagy a hűtőrács mintázata. Amennyire e pillanatban tudni lehet, a Challenger szériaváltozata, amelyet jövő februárban mutatnak be Chicagóban, a tanulmányhoz hasonlóan 6,1 literes, 430 lóerős Hemi V8-assal és ötsebességes automata váltóval készül majd, eleinte viszonylag kis példányszámban.

2008-ban ugyanis csak a csúcsmodellt kezdik el gyártani, abból is csak 5000 példányt, a késői megrendelők legnagyobb bánatára, ugyanis már most több mint 6000-en előlegezték le az autót, így aki a képek alapján kívánt rá a típusra, az legkorábban 2009-ben kaphatja kézhez a saját példányát.