Készül a Nissan GT-R klubverseny-változata

2007.12.07. 08:50

Egyelőre csak kémfotókról ismerjük a GT-R V-Spec néven emlegetett modellt, de annyi így is egyértelmű, hogy egy egyszerűbb, versenyzésre szánt kivitelről van szó.


Galéria - kattintson a képre

Erre utal a beépített bukócső-rendszer, a gyorszáras rögzítésű motorháztető, illetve az autó alsó peremére épített légterelő elemek, valamint a látványosan leültetett futómű. Arról egyelőre csak találhatni tudunk, hogy mire szánják az autót. Elképzelhető, hogy a 911 GT3-hez hasonló, versenyzésre is alkalmas utcai autó lesz a V-Spec, de az sem lehetetlen, hogy privát csapatoknak szeretnék eladni, akik aztán a hosszú távú sportkocsiversenyek alapkategóriájában indulhatnak vele Ferrari F430-asok, Porsche 911 GT2-esek és BMW M3-asok ellen. Egy harmadik lehetőség is felmerül, lehet, hogy a Nissan saját márkakupát indít a GT-R -rel, és ennek a szabvány versenyautóját tesztelik éppen.

Akárhogy is, az egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a GT-R-ben még hatalmas kihasználatlan tartalékok vannak, és ezek egy részét nyilván a gyáriak is szeretnék kiaknázni.