Ilyen lesz az következő Dodge Ram

2007.12.10. 14:34

Balesetnek tűnik, hogy a bemutató előtt megjelent az új Dodge kisteherautó fotója a Chrysler tuningrészlegének honlapján. A vadonatúj formatervű Ram képét a régi változathoz kínált extrafelszerelések illusztrálására használta a Mopar webmestere, annak ellenére, hogy a típus bemutatójára csak a jövő év elején kerül sor. Az oldalt azóta persze leszedték, de a fotó már elindult világ körüli útjára.

A Ram eddig is a legkönnyebben felismerhető amerikai pick-upok közé tartozott, de az új változat még formásabb lett, miközben megőrizte jellegzetes karakterét. A finoman előre döntött trapézforma hűtőrács egy picit könnyedebbé teszi az összhatást, és a kerekek felett a karosszéria oldalán felbukkanó keskeny, íves élek is ugyanebbe az irányba hatnak. A típusról ezen kívül még annyit tudunk biztosan, hogy megkapja az 5,7 literes Hemi V8-as újabb, hengerlekapcsolásra is képes változatát, amellyel a gyártó szerint a legtakarékosabb modellek közé tartozhat saját kategóriájában.

A Chryslernél nyilván tisztában vannak vele, hogy a pick-upok piaca szűkülőben van, és a távol-keleti konkurensek is egyre inkább képesek megfelelni az amerikai vásárlók igényeinek. Nyilván abban bíznak, hogy tetszetősebb formával és a továbbfejlesztett motorral így is a korábbinál több vásárlót tudnak megszerezni.