LRX: kis Land Rover agresszor

2007.12.13. 12:21

A Detroitban bemutatkozó háromajtós Land Rover egyelőre csak tanulmány, de két éven belül elkészülhet a szériaváltozat is.


Galéria - kattintson a képre

Az LRX névre keresztelt autó leginkább a Freelanderre emlékeztet, de a brit tervezők a márkától eddig még soha nem látott agresszív vonásokkal ruházták fel az autót. Az övvonal meredeken lejt előre a vízszintes tető alatt, aminek az az eredménye, hogy az ablakok sávja a hátsó ajtónál már csak arasznyi magas. Ráadásként a mélyen ülő, kifelé keskenyedő első lámpák az autó orrát is sokkal harciasabbá teszik a többi Land Roverénél, így az LRX 1,55 méteres magassága ellenére épp olyan harapósnak látszik, mint egy kompakt hot-hatch.


Galéria - kattintson a képre

A sportos összképet csak tovább erősítik a 20 hüvelykes keréktárcsák és az alacsony profilú gumiabroncsok, amelyek ugyanakkor teljesen lehetetlenné teszik, hogy az autó letérjen az épített útról. Nem mintha a mai hobbiterepjárók vásárlói le akarnának térni az aszfaltról, de a tanulmány már a terepjáró képesség illúzióját sem próbálja megteremteni.

Az LRX egyelőre elsősorban formai játék, még azt sem tudni biztosan, hogy a tanumány egyáltalán mozgásképes-e, de ha a Land Rover új tulajdonosa nem változtat a jövőre vonatkozó terveken, akkor 2009-re elkészülhet a szériaváltozat, épp időben, hogy az egyelőre csak pletykákból ismert Audi Q3-as ellenfele lehessen.