Wald W216: a Mercedes CL sötét oldala

2007.12.14. 12:57

Mintha magának Darth Vadernek készült volna a fekete óriáskupé, pedig a japán Wald Internationaltől bárki megrendelheti az átalakításokat.


Galéria - kattintson a képre

A Mercedes CL napjaink egyik legformásabb luxuskupéja, de egyvalami teljesen hiányzik belőle: az agresszivitás. A Wald tervezői ezen próbáltak segíteni, és nemcsak a fekete fényezéssel. Az első sárvédőívek tetején, és az ajtók előtt kialakított kopoltyúkkal, az átalakított lökhárítókkal, a négy ovális véggel lezárt sportkipufogókkal, az óriási felnikkel és a csomagtérfedélen, illetve a hátsó ablak tetején elhelyezett apró szárnyakkal változtatták meg az autó megjelenését. Mindezzel még épp a túlzás határain belül maradtak, de az átalakított CL-t látva már többen menekülnek majd, mint mosolyognak. Sajnos arról egyelőre nincs információnk, hogy az ügyes optikai tuning mellé teljesítménynövelés is jár, vagy sem, viszont a fékrendszer teljesítményét tovább növelték, elöl 6, hátul 4 dugattyús féknyergekkel, és a gyáriaknál nagyobb tárcsákkal.

A Wald CL már most is megrendelhető, de a tuningkészlet gyártása meglepően sokára indul. Az első példányokat csak 2009 januárjában szállítják le - nyilván miután kielégítették a birodalmiak igényeit.