Kémfotón a Suzuki Swift szedán

2007.12.15. 12:57

Nem is reménykedtünk benne, hogy elkészül a négyajtós Swift, de úgy néz ki, az indiai Maruti-Suzukinál már felkészültek a típus gyártására is. A fotó is innen való, valószínűleg egy mobiltelefonba épített kamerával készült.

Már az új Swift megjelenésekor is komoly gondot okozott, hogy elképzeljük, a tömör építésű, csaknem függőleges hátfalú kiskocsiból hogy lehetne formás szedánt építeni. Úgy néz ki, a Suzuki tervezői nem is bírtak a feladattal. A hátsó ajtókkal és az erőteljes övvonalat folytató hátsó lámpákkal nem is volna baj, de a formából valószínűleg túl kicsi csomagtartó adódott volna. Ma ebben a kategóriában már nemigen lehet labdába rugni 400 liter alatt, így a 7-es BMW megoldását utánozva toldottak egy keveset a csomagtérfedélen felfelé. Ettől aztán teljesen szétesik a Swift egységes formaterve: egy újabb Renault Thalia-szerű, toldozott-foldozott benyomást keltő miniszedán az eredmény.

Ettől persze még lehet kiváló kompakt családi autó, és az indiai gyártás miatt valószínűleg drága sem lesz. A Swift utastere elegendően tágas négy személynek, és a puttony is elég nagynak tűnik, hogy akár egy hosszabb utazás csomagjait is elnyelje. Nincs kétségünk tehát afelől, hogy a fotón Magyarország, és persze India következő népautóját látjuk.