Hivatalos BMW X6 képek

2007.12.17. 10:10


Galéria - kattintson a képre

Alig három hónappal a tanulmány után a BMW bemutatta az első gyári fotókat az X6 terepjáró-kupé crossoverről. A végleges modell csupán a tetőoszlopok kialakítása szempontjából különbözik a tanulmánytól: a kiállítási modellen még nem látszott a B- és a C-oszlop, de ez a megoldás nem jutott el a sorozatgyártásig. Nem úgy, mint a fenyegető orr-rész, az agresszív fényszórók vagy a fenyegető megjelenést kölcsönző lökhárító.


Galéria - kattintson a képre

A B-oszlop után erősen lejteni kezd a tetővonal, és az autó faránál egyenesen az emelkedő övvonalba csatlakozik. Ezzel a megoldással a csapott tető erősen behatárolja a hátsó sorban ülők fejterét és az autó rakterét. Az X6 csupán négyszemélyes, tengelytávja körülbelül 2,5 centivel hosszabb az X5-nél, és körülbelül 5 centivel szélesebb, viszont bő 8 centivel alacsonyabb a sima nagy terepjárónál.


Galéria - kattintson a képre

Az X6-kínálat csúcsát egy új 4,4 literes biturbó V8-as képviseli. Az X6 xDrive50i-t (szép elnevezés) 5,4 másodperc alatt lövi 100 km/h-ig a 407 lóerős és 604 Nm csúcsnyomatékú nyolchengeres. A jelenlegi 4,8 literes V8-ast váltó motor a közeljövőben majd az 5-ös, 6-os és 7-es modellekben is meg fog jelenni. Egy másik biturbó is lesz a kínálatban, a 335i 306 lóerős, háromliteres hathengerese az X6 xDrive35i modellbe kerül. Európában dízelmotorral is meg lehet majd vásárolni az új BMW-t. A BMW ráadásul egy hibrid hajtású X6-ost is tervez, mely a jelenlegieknél körülbelül 20%-kal fogyasztana kevesebbet, de a BMW első sorozatgyártású hibrid modelljének részleteire kicsit még várnunk kell.