Kémfotókon a Renault Twingo RS

2007.12.21. 14:07

Dél-Olaszországban, egy lezárt versenypályán sikerült lefotózni a Twingo sportváltozatát, amely már a fejlesztés legvégső szakaszában jár.


Galéria - kattintson a képre

A tesztelők nem is maszkírozták el az autót igazán, csak néhány karosszériaelemre került sötét álcafólia, így a látványosan kiszélesített első és hátsó sárvédőívekre, valamint a lökhárítókra, amelyeket külön az RS számára készítettek. A pletykák szerint a Twingo RS-be a Renault 1,2 literes turbómotorjának egy új, 145 lóerős változata kerül majd, amellyel saját kategóriájának legerősebb modellje lehet a francia kisautóból. Jelenleg a Suzuki Swift Sport és a Citroën C2 VTS kínálja a legnagyobb teljesítményt az A szegmensben, mindkét típusba 125 lóerős, 1,6 literes motor kerül.

Ezekre az apróságokra eddig nemigen volt jellemző a teljesítményhajhászás, de könnyen előfordulhat, hogy a Renault elindít egy ilyen folyamatot. Számos gyártó már most rendelkezik a megfelelő műszaki alapokkal, a Fiat például könnyen beépíthetné 1,4 literes, elviekben akár 180 lóerő leadására is képes turbómotorját az 500-asba, de a Peugeot-BMW turbómotor is elférne a Citroën C2-esben.