Toyota Auris SR180: élményautó dízelmotorral?

2007.12.25. 08:37

Úgy néz ki, a Toyotánál is érzik, hogy nagyon hiányzik egy igazán agresszív Auris változat a kínálatból, de egyelőre csupán szükségmegoldással tudott előállni a cég.


Galéria - kattintson a képre

A sportkompaktok legnagyobb piacán, Nagy-Britanniában bemutatkozó SR180 a jelenlegi legerősebb Aurison alapul, amelyet néhány visszafogott légterelő, 17 hüvelykes alufelni-garnitúra, és ültetett futómű segítségével próbálnak az egykori Corolla TS vásárlókkal elfogadtatni. A 2,2 literes, 177 lóerős turbódízel motor, a hatsebességes kézi váltó és az autó többi részletmegoldása is maradt a régi, igaz, az Auris ezzel a motorral egész dinamikus: 8,1 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 210 km/h. Ráadásul a dízelmotoros kompakt takarékos használat mellett beéri 6,2 liter gázolajjal is 100 kilométeren.

Néhány éve talán elég lett volna ennyi a sikerhez, de a konkurencia teljesítményben már bőven 200 lóerő felett, gyorsulási időben pedig 7 másodperc alatt jár. Így az Auris SR180 legfeljebb átmeneti megoldást jelenthet a Toyota számára, ha valóban labdába szeretne rúgni az alsó középkategória leggyorsabb modelljei között.