Leleplezték a Subaru Forestert

2007.12.27. 10:22

A japán gyártó nem várt tovább: az ünnepek alatt közzé tették az első hivatalos képeket és információkat a kompakt szabadidő-autóról.


Galéria - kattintson a képre

A formaterv részletei már korábban kiszivárogtak, így a fotók már nem jelentenek igazi meglepetést, de számos más részletre is fény derült. A Forester harmadik generációja teljesen új platformra épül, amelynek 9 cm-rel hosszabb a tengelytávja, mint az elődjéé volt, kedvezőbb dinamikai tulajdonságokat biztosító kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztést kapott, és a gyáriak szerint érezhetően merevebb is a lényegesebb teherviselő elemek gyártásához felhasznált nagy szilárdságú acélnak köszönhetően. A karosszéria valamivel nagyobb lett: az új Forester 7,5 cm-rel hosszabb, 11 cm-rel magasabb és 4,5 cm-rel szélesebb, mint az elődje volt, így a belső tér helykínálata is nagyobb lett, ha nem is sokkal.


Galéria - kattintson a képre

Az európai motorválaszték pontos összetételét egyelőre nem ismerjük, mivel a Subaru minden nagyobb piacra eltérő motorokkal szállítja a Forestert. Japánban csak kétliteres, Észak-Amerikában pedig csak 2,5 literes motorral lesz kapható a típus - persze mindkét négyhengeres készülhet turbóval, vagy anélkül - az azonban csak jövő tavasszal, az európai bemutató során derül ki, hogy hozzánk a típus mely változatai juthatnak el. Ami az összes változatban közös, az az alapáron kínált menetstabilizáló elektronika, a szokásos szimmetrikus összkerékhajtás, a fékasszisztens és kézi váltós kivitelekben az emelkedőn való elindulást segítő visszagurulás-gátló automatika.

Az új Forestert Japánban már leleplezték, az Egyesült Államokban a januári Detroiti Motor Show-n tartják a bemutatóját, Európában azonban csak márciusban, Genfben leplezik le, és várhatóan csak 2008 második felében érkezik meg az itteni Subaru kereskedésekbe.