Mercedes GLK Townside: városi vagány

2008.01.14. 11:57

A korábban már leleplezett GLK Freeside csak a Mercedes új szabadidő-autójának egyik arcát mutatta meg. A másik a szintén Detroitban leleplezett Townside tanulmány, amely egyértelműen csak épített úton éri jól magát.


Galéria - kattintson a képre

A két autó lényegében ugyanolyan, csupán néhány apró részletben különböznek. Ilyen a Townside 30 mm-rel kisebb hasmagassága, sokküllős, nagyobb átmérőjű alufelnijei, a karosszéria színére fényezett lökhárítói, vagy éppen az új motorháztető, amelyről minden egyenetlenséget eltüntettek. Legutóbb a Volkswagentől láthattuk, hogy egy modellt kétféle változatban dobott piacra: a Tiguan terepjárónak is létezik inkább terepre, és inkább közútra való változata. De a Mercedes is élt már hasonló eszközzel, amikor eltérő hűtőmaszkot készített a C osztály sportosabb, illetve kényelmesebb felszereltségű változatai számára.

A Freeside-hoz hasonlóan a GLK Townside is csupán tanulmány, de nem kizárt, hogy a szériaváltozatból is készül majd egy hasonló, alacsonyabb építésű kivitel azoknak a vásárlóknak, akik terepre nemigen mennek, viszont sima burkolatú úton szabadidő-autójuktól is személyautós viselkedést várnak el.