Kupé készült a Cadillac CTS-ből

2008.01.15. 12:04

Egyelőre csak tanulmány a Detroitban bemutatott kétajtós Cadillac, de egyetlen olyan részlet sem látszik rajta, amitől ne kerülhetne akár hónapokon belül gyártásba.


Galéria - kattintson a képre

A CT Coupé néven bemutatott tanulmány műszaki szempontból szinte azonos a CTS-sel, az egyetlen, de annál feltűnöbb különbség a megkurtított tengelytáv. Erre azért volt szükség, hogy a kétajtós tanulmány ne egy hosszú, esetlen utazókupé legyen, inkább mokány aszfaltszaggatónak tűnjön, amely akár a 3-as BMW kupéval is felveheti a versenyt. A ferde, különálló csomagtartó nélkül végződő forma, és a kerekek körül kúposan kitüremkedő lemezek is ugyanezt az érzést erősítik: ez a Cadillac lehetne a kínálat legagresszívabb tagja. A belső térben a tervezők még tovább mentek, a fekete-sárga kagylóülések már-már versenyautós hangulatot teremtenek.

Úgy néz ki, egyelőre a General Motors sem döntött még róla, hogy pontosan mit is kezd a CT Coupéval. Nyilván nagyon sok múlik a közönség reakcióján is. Ha elég nagy az érdeklődés, akkor egy-két éven belül beindíthatják a gyártást - elvégre a CTS alkatrészeire építkezve gyorsan végezhetnek a fejlesztéssel -, de az is lehet, hogy a CT Coupé egyedi show-autóként végzi, amelyre néhány év múltán alig emlékszünk majd.