Kémfotókon az Aston Martin Rapide

2008.01.17. 14:18

Épp két éve mutatták be a négyajtós Aston Martin kupé tanulmány változatát, és azóta nemigen hallottunk a típusról, bár a Ford vezetői megígérték, hogy lesz belőle szériagyártmány.


Galéria - kattintson a képre

A legutóbbi kémfotók tanúsága szerint ezt a tervet még az időközben lezajlott tulajdonosváltás sem tudta megtorpedózni. Ráadásul az autón már álcázást is alig látni, így akadálytalanul csodálhatjuk a világ egyik legszebb négyajtós autóját. A forma a tanulmányéhoz képest látszólag nem változott sokat, bár mintha az arányok egy leheletnyit eltérőek volnának, és néhány részlet is változott volna, például a gondosan eltakart kilincsek. A típusról ezen kívül csak annyit tudunk biztosan, hogy a DB9 és a V8 Vantage fejlesztésénél is használt VH jelzésű alumínium struktúrára épül, és a nagyobb Astonokban régóta alkalmazott hatliteres V12-es 450 lóerős változatát kapja meg.

Úgy néz ki, a Rapide 2009 elején mutatkozhat be, és az év vége felé kerülhet piacra, így épp szembe találhatja magát a Porsche hasonló karakterű Panamera kupéjával.