Csúszkálós világrekord Renault Twingóval

2008.01.18. 12:01

A Guiness Rekordok Könyvébe már biztosan bekerül az új Renault kisautó a brit Terry Grant jóvoltából. Az Angliában meglehetősen ismert autós kaszkadőr az idei Autosport International kiállítás alatt bravúroskodott a Twingo GT változatával egy fellocsolt aszfaltpályán, a mutatványok közé egy világrekordot is becsempészve.

Grant trükkje egyszerűnek hangzik: hátramenetből indulva menet közben előre fordította az autót a kerekek megcsúsztatásával. Mindezt azonban úgy adta elő az ámuló közönség előtt, hogy épp az átfordulás helyén két korlátot helyeztek el, amelyek közt az autó épp csak átfért.


Galéria - kattintson a képre

A londoni versenyautó-kiállítás alatt összesen 12 alkalommal adták elő a számot, és a korlátokat egyre közelebb tették egymáshoz, míg az utolsó alkalommal már csak 3,78 méter helyet hagytak a megpördülésre. Ez igazán nem sok még a 3,6 méter hosszú Twingónak sem, mivel átlósan már 3,7 méteres az autó, így egy 8 centis sávon belül kellett megcsinálni a manővert az utolsó rekordkísérlet során.

A siker persze elsősorban Grant elképesztő rutinjának köszönhető - az autós zsonglőr 12 éve él kizárólag volánművészetből, és ez a 16. világrekordja -, de azért nyilván hatalmas reklám ez a Renault új kiskocsijának is.