Óriásgyárat épít a Renault Marokkóban

2008.01.21. 11:15

A franciák eddig is gyártottak autókat az észak-afrikai országban, de az új üzemből már nem csak a helyi piacot láthatják el.

A Tangerben, bő 600 millió euróból épülő komplexum a tervek szerint ugyanis évi 400 ezer autó előállítására lesz alkalmas, és közvetlenül vagy 6000, a beszállítókon keresztül pedig mintegy 30 ezer főnek ad majd munkát. A gyárban a Logan különféle változatai és Nissan haszonjárművek készülnek majd, zömmel az afrikai igények kielégítésére. Az építkezést 2008 februárjában kezdhetik meg, a termelés pedig 2010-ben indulhat meg az új gyárban.

A Renault eddig csupán évi 30 ezer Logant és néhány ezer Kangoot szerelt össze Marokkóban Európából érkező építőkészletekből, a helyi piac és néhány környező ország ellátására.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.