Tágasabb sportkocsit készít a Spyker

2008.01.22. 14:11

A Genfi Autószalonon lesz látható a holland gyártó legújabb modellje, a C8 Laviolette LWB. A típus lényegében a jól ismert C8 hosszabb és szélesebb, tágasabb belső terű változata, amelybe már nagyobb darab sofőrök is viszonylag kényelmesen elférnek.

A 400 lóerős Audi-motorral hajtott sportkocsi tengelytávját 100 mm-rel toldották meg, így 2,675 méterre nőtt, szélessége 1920 mm lett, ami 40 mm-rel több az előző változaténál. Az autó hossza pedig kerek 400 mm-rel haladja meg a sima C8-asét, elérve a 4,584 métert. A változtatások nemcsak az utastér méretét befolyásolják jótékonyan, de egy nagyobb benzintartály is elfér az autóban, ezért a korábbi 75 literes tank helyett 100 litereset kap az LWB. Később nyitott kivitel is készül majd a nagyobb C8-asból.

Az anyagi problémákkal küzdő holland gyártó nyilvánvalóan azt várja az új típusváltozattól, hogy célszerűbb kialakítása révén azon vásárlók érdeklődését is felkeltheti, akik eddig épp szűkössége miatt nem vették számításba a Ferrarik vagy Porschék alternatívájaként.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.