Éveket késhet a következő Corvette

2008.01.28. 13:47

A GM sportkocsija az átalgfogyasztásra vonatkozó új amerikai szabályok újabb áldozata lehet. Ezek szerint ugyanis 100 kilométerenként 6,7 literre kell csökkenteni az egyes gyártók összes modelljének átlagos fogyasztását 2020-ig, a Corvette pedig alaposan lerontaná az átlagot, ha a jelenlegi koncepció szerint készülne tovább.

A GM részéről egyelőre csak annyit mondtak, hogy a Corvette biztosan a kínálat része marad hosszú távon is, de valahogy drasztikusan csökkenteni kell a fogyasztását. Az egyik lehetséges megoldás, hogy a jelenleg használt hatalmas V8-as motort egy kisebb V6-osból és egy villanymotorból álló hibrid hajtáslánccal helyettesítik, de az is lehetséges, hogy a következő Corvette a jelenleginél sokkal kisebb és könnyebb lesz, így jóval kisebb hengerűrtartalmú és teljesítményű motorral készülhet. A lényeg persze mindegyik esetben ugyanaz: a fejlesztés akár évekkel is elhúzódhat.

A jelenleg gyártott, C6 jelzésű Corvette 2004 elején mutatkozott be, és egész biztosan gyártásban marad 2010-ig, de az is lehetséges, hogy a késés miatt a bemutató időpontja a következő évtized végére tolódhat át.