H3T: kis Hummer platóval

2008.01.29. 13:24

A Chicagói Auto Show-n mutatja be a General Motors a legújabb Hummer modellt, a H3-asból kialakított kisteherautót.


Galéria - kattintson a képre

Az ötszemélyes, hosszú kabinos jármű nagyobb, mint az európai piacot uraló japán pick-upok, de kisebb, mint az Észak-Amerikában divatos full-size modellek. Hossza 5,343 méter, szélessége 2,161 méter, magassága 1,835 méter, tengelytávja pedig 3,409 méter, azaz mifelénk valóságos óriásnak számít majd. A GM ugyanis azt tervez, hogy később Európába és a Közel-Keletre is szállít a típusból. A nyitott rakodólaptól eltekintve a H3T megegyezik a H3 terepjáróval. Kezdetben kétféle motorral lesz kapható, egy 3,7 literes, 242 lóerős soros öthengeressel és egy 5,3 literes, 300 lóerős V8-assal. A típus állandó összkerékhajtású, és a gyáriak szerint kiváló terepjáró.

A gyártása várhatóan 2008 harmadik negyedévében kezdődik, azt azonban még nem tudni, hogy Európában mikor és milyen áron kezdik meg a forgalmazását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.