Pininfarina Sintesi: négyajtós kupé Genfre

2008.01.30. 09:44

A patinás olasz formatervező stúdiók az utóbbi években nem kényeztették el a közönséget merész tanulmányautóikkal. Visszafogottságuk persze érthető, hiszen a Bertone a puszta fennmaradásért küzd, és a Pininfarina is jó ideje veszteséges.

Az idei Genfi Autószalonon azonban megtörik a jég, a Pininfarina két év után bemutatja a Sintesi koncepciót. Az autó nevének jelentése összegzés, az új főtervező, Lowie Vermeersch szerint azért, mert ebben az autóban egyesül a stúdió minden fontos értéke. Az autó nyúlánk, kupészerű formájával, négy oldalajtajával és négyszemélyes belső terével leginkább a közeljövő családi sportkocsijaira emlékezet, amilyen az Aston Martin Rapide , a Porsche Panamera vagy a Fisker Karma . Az eddig közzétett egyetlen vázlaton persze csak nagy vonalakban látható, hogy milyen is lesz a Sintesi, de néhány különös részlet így is látható, például a teljes üvegtető, az első kerekek feletti áttetsző karosszériaelemek, vagy a rövid orr jellegzetes, versenyautókat idéző kialakítása.

A Sintesi állítólag más különleges megoldásokat is tartogat, de ezekről egyelőre hallgatnak a Pininfarina vezetői. Nem is csoda, valami meglepetést hagyni kel március elejére is, különben Genfben már senki nem figyelne a figyelem felkeltésére tervezett autóra.