Új sportkocsit tervez a Jaguar?

2008.01.30. 10:58

A küszöbön álló tulajdonosváltás hatására előkerült a Jaguar egyik régi terve: igazi sportkocsit kellene építeni.

A Ford eddig nemigen tette lehetővé, hogy a brit márka ebbe az irányba bővítse választékát, pedig több terv is született a legendás E-Type szellemi utódjának elkészítésére. Legutóbb 2000-ben mutattak be egy sportautó-tanulmányt F-Type néven, de a Porsche Boxster ellenfelének szánt modell sem jutott el a szériagyártásig. A Ford persze okkal akadályozta a tervek megvalósulását, hiszen a Premier Automotive Groupon belül az Aston Martin játszotta a sportkocsigyártó szerepét. Egyedül az XK-t engedték kifejleszteni, amely azonban inkább gyors túrakupé, mint vérbeli sportautó.

A legújabb pletykák szerint a Jaguarnál most ismét elkezdték előkészíteni egy kisebb, könnyedebb, a vezetés élvezetét előtérbe helyező modell tervezését, abban a reményben, hogy az új tulajdonos - várhatóan az indiai Tata - zöld utat ad a projektnek. Úgy hírlik, ezúttal az F-Type tanulmánynál valamivel nagyobb és erősebb típust szeretnének összehozni, amely a Porsche 911-es közvetlen konkurense lehetne.

Korántsem biztos persze, hogy a Tata támogatna egy ilyen tervet, de a tulajdonosváltással valóban nagyobb az esély egy sportos modell elkészítésére, mint bármikor korábban.