Emberölésért fizet a Volvo

2008.02.01. 09:23 Módosítva: 2011.03.14. 21:10

A svéd autógyártót csütörtökön bűnösnek találta egy francia bíróság nem szándékos emberölés vádjában.

1999-ben egy tanárnő gázolt halálra két diákot Volvo 850 TDI típusú autójával, majd a több mint 8 évig húzódó hivatalos eljárás során azt állította, hogy a Volvo váratlanul meghibásodott fékrendszere miatt nem tudta elkerülni a balesetet. A Volvo ügyvédei szerint viszont a sofőr volt a hibás, aki a váratlan szituáció hatására a fékpedál helyett a gázra taposott. A bíróság végül a Volvót is elmarasztalta, arra hivatkozva, hogy tudtak a 850-es fékrendszerének tökéletlenségéről, mivel a modell életciklusa során több alkatrészén is módosítottak.

A svéd gyártót 200 ezer eurós, azaz átszámítva több mint 50 millió forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, míg a tanárnőt hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést és 300 eurós bírságot kapott. A Volvo francia leányvállalata és az autót eladó kereskedő elleni vádakat ejtették.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.