Újra lesz négyüléses Smart?

2008.02.01. 12:34

Az egykori ForFour csúfos bukása ellenére a Mercedesnél úgy gondolják, igenis volna hely a Smart kínálatában egy nagyobb modellnek, amely akár négy felnőtt szállítására is alkalmas volna.

A korábbi hibából tanulva azonban nem szeretnének elszakadni az eredeti koncepciótól, az új négyüléses valószínűleg a második generációs Smart meghosszabbított változata lesz. Műszaki szempontból semmi akadálya nem lehet a hosszabb változat megépítésének, hiszen a jelenleg gyártott Smart ugyanarra a platformra épül, mint a Japánban forgalmazott ötajtós Mitsubishi i kisautó.

A kérdés inkább az, hogy hogyan lehetne a legtöbbet eladni egy ilyen típusból. A Smart ügyvezetője, Rainer Schmückle elmondta, egyelőre azt vizsgálják, hogy egy ilyen modell Smartként, vagy inkább Mercedesként lehetne-e sikeresebb.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.