Lancia tervek a közeljövőre

2008.02.04. 15:33

Az már biztos, hogy a Genfi Autószalonon láthatjuk a Lancia Delta következő generációját, de úgy néz ki, a Fiatnál lassan elkészülnek a márka hosszabb távú jövőjére vonatkozó tervek is.

Az első, eddig kevéssé szellőztetett újdonság a Lancia Ypsilon utódja, ezt várhatóan még az idén megmutatják, legalább tanulmányautó formájában. A típus a Fiat Grande Punto műszaki alapjaira épül, és nem csak három, de ötajtós változatot is terveznek belőle, először a típussorozat története során. Ezen felül még három új tervezetről hallani. Az egyik a Lancia Musát felváltó kis egyterű, amelyet annak ellenére készítenek el az olaszok, hogy testvérmodellje, a Fiat Idea várhatóan utód nélkül tűnik el a kínálatból. A másik egy sportos kupé-kabrió, amelyet várhatóan a Deltából alakítanak ki.

Ugyanakkor úgy néz ki, a Lancia kivonul a nagy luxuskocsik piacáról. A Thesist 2010-ig még piacon tartják, de a típus iránti minimális keresletből tanulva az utód kifejlesztésére már nem pazarolják a pénzt. Úgy néz ki, a Fiatnál is belátták, hogy elég, ha egy márka révén igyekszenek felvenni a versenyt a német prémium márkák nagyobb típusaival, és ezt a szerepet már évekkel ezelőtt egyértelműen az Alfa Romeóra osztották.