G-Power M5: a leggyorsabb utcai BMW

2008.02.04. 16:05

Az M5-ös BMW kiváló tuningalap, ezt bizonyítja a G-Power Hurricane M5 nevű modellje is, amellyel nemrég megjavították az utcai BMW-k sebességi világrekordját.

Az apró tuningcég két kompresszort illesztett az M5-ös alig módosított ötliteres V10-es motorjára. Ezek csupán 0,5 bar túlnyomást állítanak elő, de ennyi is bőven elegendő, hogy a pörgős tízhengeres teljestménye 730 lóerőre növekedjék. A szörnyeteget a németországi Papenburgban, egy nagy sebességű tesztelésre épített döntött útfelületű oválpályán próbálták ki, ahol elvben akár 400 km/h-s sebesség is elérhető anélkül, hogy az autót kormányozni kellene. A G-Power M5-öse 360 km/h-ig gyorsult a tesztpályán, megdöntve ezzel az AC Schnitzer Tension M6 jelzésű típusának 332 km/h-s rekordját.

A G-Power Hurricane egyelőre csak az utcai BMW-k között számít a leggyorsabbnak, de a végsebessége veszélyesen közel van a Brabus Rocket típusáéhoz, amely jelenleg a földkerekség leggyorsabb szedánjának számít 365,7 km/h-s rekordjával. A G-Power mérnökei szerint ráadásul a töltőnyomás további emelésével könnyedén kihozható a V10-esből bő 800 lóerő, így elképzelhető, hogy az átalakított Mercedes CLS-t egy BMW M5-ös taszíthatja le képzeletbeli trónjáról.